Nyheter från Askmaden

 

 

 

   
 2008-08-29  En liten rapport om eftersök på björn, se fliken  eftersöksrapporter
   
 2008-07-30  Lite nya framgångar i kenneln från utställningar i Tvååker och Ransäter.

Askmadens Åsåfin blev 4 i tik klassen i Tvååker, vann jaktklassen med Cert. I Ransäter blev hon tvåa i tik klassen med reserv CACIB och Cert.

Gaia blev Bir med Cert i Tvååker och slutade som trea i gruppfinalen, i Ransäter blev hon Bim med CACIB och Cert slagen av sin far.

Dingo Hazba var endast anmäld till Ransäter och som Veteran, han slutade som tvåa i gruppfinalen i rasgrupp 6. Som veteran blev han oplaserad.

 

 

   
 2008-07-06  World Dog Show är det något märkvärdigt? Fy tusan vad hemskt det är att sitta utanför ringen , ännu värre var det innanför. Det syntes lång väg på Janette Spångberg med Askmadens Yrrol och Marie Jacobsen med Dingo Hazba och ung-tiken Gaia. Först var det Janette som stod som ett frågetecken och undrade vad blev det för pris och placering. Det var inte så enkelt med de internationella reglerna, sedan var Marie inne och visade Dingo, Där föreföll det lite mer klart att han fick en ny titel Veteran World Winner. Gaia ställdes i unghundsklass och där fick hon excellent, van klassen och fick möta de vuxna tikarna. Hon fick se sej slagen av en vuxen tik och fick nöja sej med ett reserv certifikat.

Nu till den stora händelsen!  I slutet kallades alla World Winner hundarna in.

Helt plötsligt stod Janette Spångberg med en stor rosett i handen som BIR, då först förstod hon att hennes älskade Askmadens Yrrol ( Bosse Spångberg ) var World Winner 2008 med CACIB och BIR

En fantastisk upplevelse. Först Askmadens Yrrol Excellent Cacib Bir och World Winner 2008. Fadern Dingo Hazba Excellent och Veteran World Winner 2008, till det Dottern Gaia med excellent och tvåa bästa tik med reserv Cert. Det var mycket mer än vi på kennel Askmaden hade förväntat oss!

ETT STORT GRATTIS TILL ALLA TRE!

 

   
 2008-06-07  En fantastisk helg på Restad gård i Vänersborg där Norra Älvsborgs Kennelklubb höll sin årliga sommarutställning, detta år internationell. Ett strålande solsken, kanske något varmt ca 27 grader i skuggan. Dagen började med taxen Askmadens Åsåfin fick sitt tredje cert och reserv CACIB. Fram på dagen var det de Bayerska viltspårshundarna som skulle bedömas. Vi hade anmält Dingo Hazba som veteran, han slutade som 4 i stora finalringen bland alla veteraner! Han hade också en avelsgrupp, 6 individer han var far till hade kommit. Det blev en grupp bestående av två hanar och två tikar, alla med olika mödrar han fick visa upp. I ringen påstod domaren att han hade klonat sig själv och öste beröm över resultatet! hundarna i gruppen var multichampion Askmadens Yrrol, (för dagen Bir och placerad trea i gruppfinalen), Sventon (för dagen en etta kvalitet i ÖKL), Våran Gaia (för dagen Bim med Cert och CACIB) och Erenhofers Cordula ( för dagen med en etta kvalitet i Bruks/jaktklass) Gruppen korades till dagens bästa avelsgrupp! Det var två mycket stolta och glada hundägare och uppfödare som firade den kvällen.
   
 2008-05-14  Askmadens Åsåfin har varit på 3 utställningar med resultatet, Uddevalla BDTK Cert & Bir, VsvTK Sätila 1,a jaktklass, Larv SkbKK Cert Birr och 4 i gruppfinalen
   
 2008-05-14  Ett stort GRATTIS till Olof med sin Bayerska Viltspårshund Askmadens Yster som varit på Åland och erövrat Finskt viltspårs championat
   
 2008-04-07  Idag nedkom Brassa med 4 valpar, 2 tikar och 2 hanar. se under Planerade Kullar
   
 2008-02-02  Taxvalpar planeras till våren, se under fliken Planerade kullar.
   
   
 2008-01-15  Ett nytt år har inletts. Jakt säsongen pågår ännu så en hel del tid ägnas åt det i familjen. En stor händelse har hänt! MyDog på Svenska mässan i Göteborg, där har just SKK haft utställning. Bland annat så korades årets hund 2007 och de 5 främsta hundarna var inbjudna. På femte plats av alla hundar som ställdes ut 2007 blev multiCH Askmadens Yrrol känd som Bosse. Som uppfödare var vi oerhört stolta att få vara med om en sådan stor begivenhet. Bosse är fullt meriterad som jakthund och används även som det, att han då även anses som vacker, vad kan man då mer begära som uppfödare. Främst ett stort GRATTIS till Janette Spångberg som så väl förvaltat sin ögonsten BOSSE.

Själva ställde vi ut vårat lilla nytillskott Gaya som junior de två utställningarna på MyDog, fredagen fick hon CK och lördagen blev det hederspris. Bosse blev som förväntat BIR båda dagarna och gruppvinnare lördag, bara att lyfta på hatten!

   

 

 

 

  tommy.askmaden@telia.com      Uppdaterad  2020-12-22       © Tommy Jacobsen 2005