Om oss och kenneln

Hem

Marie & Tommy Jacobsen

Rämjevägen 35   461 96 Sjuntorp

 Mobil. 070 642 35 51

 

Kenneln startade 1989 med uppfödning, kennelnamn söktes och godkändes 1990.

Ägare av kenneln är Marie    här med Askmadens Ottis och Tommy Jacobsen   här med från vänster Askmadens Pami, Hälge, Ask och Haffa.

Marie började som ung med Vorsteh som tränades i apportering av fågel. Under Tommys uppväxt fanns det Korthårig Tax och Schäfer i barndomshemmet. När vi gifte oss 1978 och flyttade till landet införskaffades första hunden tillsammans, det blev Schäfer. Vi har haft 4 Schäfer och en Leonberger som vi bland annat tränade och tävlade med i brukshundklubben.

Första jakthunden en Korthårig Tax införskaffades 1986 Jägarfruns Gatzy. Vi utökade med en jakthundsras Bayersk Viltspårshund 1994 i kenneln, det blev Viltvittringens Evodia.

Idag tävlar vi med och föder upp dessa två raser.

Under vår och sommar ägnar vi oss av spårträning och en del startande på prov. I första hand är det Marie som tränar och tävlar spår, Tommy är spårläggaren. Det är de Bayerska viltspårshundarna som i första hand får den träningen, det för att vara väl förberedda till jakt säsongen.

Däremellan blir det en del utställningar med båda raserna som ibland går riktigt bra, det händer även vi åkt hem med svansen mellan benen.

Några av hundarna har även varit på Mentalbeskrivning Hund (MH) som går att se på SKK,s hemsida under Hunddata, söka hund. För att förstå vad innebörden är i en MH beskrivning föreslås ett besök på Per Erik Sundgrens hemsida GENETICA.

Vid några tillfällen har besök gjorts vid konstgryt med Taxar för träning, två starter är gjorda och det med Askmadens Ask, 2 x VG sprängare. Fyra ytterliga har startat på grytkaraktärsprov med godkänt resultat.

Hösten vintern ägnas åt JAKT i alla former men främst drevjakt med Tax, där konkurrensen om de bästa passen är hård mellan oss båda. Flertalet av våra taxar startas på drevprov när de bedöms vara mogna uppgiften. Hundar i kenneln har erövrat tillsammans 8 Drev cert. Provvinnare på drevprov 7 gånger och bästa korthår några ytterligare gånger. Varit uttagna till landskamp mot Norge 4 gånger varav 1 vinst, 1 andraplacering, 1 tredjeplats och 1 åttondeplats. Deltagit på SM för tax 2 gånger som resulterat i en fjärdeplacering och en femteplats.

Kenneln har Svenska Taxklubbens jakthundsuppfödarpris i Guld Högre Valör. Det har producerats 25 kullar/125 valpar på Tax och 5 kullar/45 valpar på Bayersk Vittspårshund.

Till detta dömer Tommy drevprov, spårprov och för Schweisshundklubben deras elitprov (spår).

2019 erhöll Tommy & Marie Jacobsen med kennel Askmaden Kennelklubbens högsta utmärkelse Hamiltonplaketten     .

Vi bor i villa där våra hundar har ca 4000 kvadratmeter att röra sej på när de inte ligger i soffan eller som här solar sej på köksbordet.

Marie & Tommy Jacobsen

Rämjevägen 35   461 96 Sjuntorp

Mobil. 070 642 35 51

Hem

  tommy.askmaden@telia.se      Uppdaterad  2022-01-23       © Tommy Jacobsen 2005