Nyheter från Askmaden

 

 

 

   
2013-12-23

   
2013-12-10 Idag var det så dags för Askmadens Estelle att få visa vad hon duger för. Hennes första start och premiär på Drevprov, underlaget var 6-8 cm blötsnö och 6+. Hennes första jakt på snö för övrigt. Det klarade hon med bravur! Förstapris på 44 ep blev hon lovad så vi åkte hem mycket nöjda med dagen. Hon är ju bara knappt 19 månader.
   
2013-11-17 Askmadens Ceris (Caia) hennes första drevdjur med stolt skytt och hundägaren Jörgen till höger
   
2013-10-30 Idag var det Askmaden Estelles tur att invigas på Dianas stigar. Första gången som den nyinköpta DOGTECH västen skulle provas, med monterade taggar och peil. Om aldrig mina taxar sett ut som en liten mekanisk robot så gjorde hon det idag. Till en början gick hon och tittade på mej som jag mist förståndet, kommer aldrig att fungera husse såg hon ut att tänka.
Det tog inte så lång tid innan jaktlusten tog överhand och hon hoppade av vägen och sedan var västen glömd. Efter ett fint sök och upptagsarbete reser hon vad jag senare upptäcker en liten flock med dovhjortar som även går i pass efter ett lagom drev. Inte bra för hjort när jag står i vägen, PANG och så vips är Estelle invigd på Dianas stigar och gjort rätt för födan!
   
2013-10-14 Det blev inte några valpar. Åsåfin gick tom, för sent parad troligen. Vi kommer göra ett försök vid nästa löp.
   
   
   
2013-08-04 Annelie och Askmadens Basse, ett ekipage med vinnarskalle! Först när vi kommer på besök hemma på gården och hälsnings ceremonin är över drar han till skogs och ger en kronhjort en omgång på 1 1/2 timma. Sedan bär det av till Fäviken Game Fair i tre dar. Där går ekipaget med vinnarskalle och vinner en Agility maskerad tävling och bärgar 900:- till matte och 900:- till klubben!!!
Hem och en ny match med Hjorten, vila ett par dar och sedan bär det av till Norge för landskamp.
I Norge drar han till med ett förstapris i landskampen och blir NJCH på kuppen. Gav bidrag till vinst för Svenska laget som i år utklassade Norge

Grattis till laget och vinsten
Framförallt ett stort GRATTIS till
Basse, Annelie och Gunnar!

 

   
2013-08-04 Grattis till Askmadens Ester och Extra till att de under sommaren fått godkänt anlag spår, en bra start och träning inför jaktsäsongen.
Även ett stort grattis till Askmadens Dumle (Pumba) som under sommaren erövrat SV CH!
   
2013-05-19 I helgen har Anneli Landgren och Askmadens Basse varit i farten igen. Landskampsuttagning i Schweisshundklubben avhölls i helgen. Basse och Anneli visade att det inte var en engångsföreteelse att de gör bra i från sig! Stort grattis till uttagning till landskamp i spår mot Norge i Augusti.
Så här spända var de innan och så här glada efter!
   
2013-05-14 Idag startade Askmadens Dumle (Pumba) med ägare Kristoffer Göranson på öppen klass viltspår och tog en etta utan problem! En fin ettårspresent blev det, de fyllde ett år igår. Stort grattis till er båda!

En annan som inte får glömmas är den omtalade Askmadens Yrrol (Bosse) med ägare Jeanette Spångberg. Yrrol är nu 8 år och en mogen herre som får tävla i Veteranklass. Han var anmäld till Skaraborgs Kennelklubbs utställning i Lidköping i senaste helgen. Han började med att bli BIR och sedan trodde Jeanette att han toppade när han blev Veteranvinnare för dagen. Han var på ett riktigt gått humör och ville riktigt visa sig och blev även gruppvinnare i rasgrupp 4/6 så det var bara för Jeanette att infinna sig även på Söndagen med sin Bayrare. Det toppade med att bli BISS av 2500 hundar.
Vad skall man säja? GRATTIS är lite fjuttigt men ändå, ni får nöja er med GRATTIS Bosse & Janette från oss, tror ändå det drunknar i den stora framgången!!

En annan lite mindre framgång är lilla Askmadens Estelle varit på utställning och fick Excelent som junior, får hoppas det håller i sig.

   
2013-04-21 Idag blev Askmadens Estelle godkänd på anlag spår.
   
2013-04-20 Stort GRATTIS idag till Askmadens Basse, han blev klubbmästare idag på Schweisshundklubbens klubbkamp på viltspår i samband med årsmötet. Måste även nämna Annelie Landgren som förare, givetvis även ett stort GRATTIS till henne. Utan en skicklig förare ingen vinst!
   
2013-04-19 Städat lite på sidan. Nytt under fliken Våra Taxar. Ny bild under fliken bilder.
   
2013-02-21 Igår kväll lyckades vi lura en gris igen! Bildbevis under Jakt-Bilder.
   
2013-02-09 En ny bild på Askmadens Busan, hon har hittat bästa platsen för koll!
   
2013-01-31 Idag var hela F kullen hos veterinären. Allt gick utmärkt förutom att det gjorde lite ont med sprutorna och det blev lite gnälligt.

Vill passa på att tacka för ett utmärkt bemötande av Distriktsveterinär Lena Elovsson med assistent.

   
2013-01-15 Ny dator i bruk, ser ut som allt fungerar. En ny bild på de små krabaterna.
   
2013-01-09 Lagt ut lite nya bilder på de små.
Problem med vår dator som måste åtgärdas, kan dröja tills nästa uppdatering av hemsidan.
   
2013-01-06 Nytt år och ny sida!
   
 

 

  tommy.askmaden@telia.com      Uppdaterad  2020-12-22       © Tommy Jacobsen 2005