Nyheter från Askmaden

 

 

 

   
   
   
2011  

God Jul och Gott Nytt År

Önskar vi från Kennel Askmaden.
Till alla våra valpköpare, familj och vänner.


 

2011-12-31 Årets sista dag och årets sista jakt.

Idag var det bara Hans som hade tillräcklig jaktlust tillsammans med mej. Släppte taxen Xa, det var 7- och barfrost på morgonen och helt vindstilla. Skulle prova på nått rå ner mot byn men det var svårt att hitta något. Höll nästan på att ge upp då stack taxen upp över bergen och det blev drev. Det buktade så trångt alldeles ovanför oss så jag började misstänka att något var fel. Efter 45 min valde jag att smyga upp och kolla, när jag stått och spanat ett tag ut över ett litet hygge där hon varit ett bra tag och fört ett mäktigt väsen fick jag se en räv komma och lägga sej framför mej på 30m. Taxen var nog inte mer än 75 meter längre bort. Det fick givetvis bli en smäll, räven smet iväg och efter en kontroll valde jag att släppa igen. Efter 100 m så låg Xa uppe på räven i ett dike fullt med vatten och skrek samtidigt som hon höll räven om nosen. Pang och där var året slut!

 

   
2011-12-29 Ikväll skulle det vakas gris, för nu har vi sett att de varit framme 3 kvällar i rad. Kl 6 30 kom det fram grisar. Vi såg nog säkert över 15 st i olika storlekar, från små söta randiga till någon hemsk stor svart varelse som nog var ledarsuggan. Det tog oss 45 min att urskilja en lämplig, till sist fick vi äran att skjuta en lagom matgris. Efter 10 min var det åter framme grisar och då fick det bli en liten för grillen. Gaia var med och fick hjälpa till att leta upp dem, för de hade sprungit ett 20 tal meter ut i mörkret. Slaktade 30 och 12 kg.
   
2011-12-23 Vi avnjöt en fantastisk jul lunch i jaktstugan som Marie hade sammanställt, samtidigt passade vi på att montera upp en ny fast belysning över matplatsen för framtida gris vak.
   
2011-12-17 Nu har Askmadens Busan fått sina championat registrerade så nu får hon tituleras SE VCH  SE JCH
   
2011-12-03 Idag var det ett riktigt ruskväder så taxarna fick vara i bilen men en lite älgkalv knep vi trotts eländig blåst och regn, se bild under fliken Jakt_Bilder, liten men naggande god!
   
2011-12-03 Ryktet och BDTKs katalog från ordinarie provet förtäljer att Askmadens Åke varit ute och erövrat förstapris på drevprov. GRATTIS Ingvar med taxen Åke!
   
2011-12-03 Vill sända ett stort GRATTIS till Lit, Anneli & Gunnar med Askmadens Basse som har varit på turné söderöver har det ryktats. Det utmynnade i ett förstapris Elit och får nu ansöka om S JCH åter GRATTIS!
   
2011-11-06

Idag fick Askmadens Busan göra debut i utställningsringen med Matte Marie som handler. Det kunde nog inte gå så mycket bättre. Det skedde i Växjö på SKKs internationella utställning
CERT - BIR - CACIB!
 

   
2011-10-26 Idag har vi varit gifta i 33 år, presenten till oss dagen efter var nog att vår Askmadens Busan som flyttat hem tog förstapris på Elitspår vilket ger henne rätten att kalla sej JAKTCHAMPION, bara hon duger på utställning.
Godkänd anlag, tre raka förstapris i öppen klass viltspår och nu etta Elit allt på under 2 månader, SE VCH SE JCH!!!
   
2011-09-30 Ett Stort Grattis till Lars Andraey och Askmadens Bell. Har nu tagit sin elit etta på spår och får titulera sej SEJCH_SE VCH och så har hon 2 cert på utställning! Bra jobbat!
   
2011-09-29 Idag tog Askmadens Busan sin tredje etta i öppen klass och avslutade med HP!!!
   
2011-09-27 Ett stort Grattis till Jan-Erik & Carina med Askmadens Bosse till sitt Jakt championat!!! Nu har han en Elit etta och tre förstapris i öppen klass!!! BRA JOBBAT.
   
2011-09-17 Igår fick Busan uppleva hjort, idag tog hon sin första etta i öppen klass spår så nu är det jaktklass som gäller på utställningarna!
   
2011-08-29 Vi har fått tillbaks en av de 15 Bayervalparna, de är nu 17 månader.  Askmadens Busan har flyttat hem, en pigg och glad ungtik som snabbt fann sin plats i flocken.
Har uppdaterat med en bild på Askmadens Öka.
   
2011-08-15 Ett försök till en sammanfattning vad som hänt kring kenneln under sommaren.
Valparna ur B kullen de 15 bayrarna, har varit ute och visat framtassarna på flera håll. Ett flertal av dem har startat på viltspår och klarat sina förstapris i öppen klass och några har även lyckats med 3 ettor. De kan anmäla till SKK så de får sitt S VCH registrerat. Flera av valparna har lyckats få Cert på utställning och en har lyckats med bedriften att få CACIB Cert och slutade som vinnare i gruppfinalen i stora ringen. Ett stort grattis till alla!!!

Valparna i C kullen på tax har nu flyttat till nya hem, en får stanna kvar hemma tills vidare för att se om hon kan ta en plats i flocken här.
Jaktsäsongen har tjuvstartat med en dublé på vildsvin, Gaia fick rycka ut och leta upp den andra för den försvann långt ut i en veteåker och i mörkret var det omöjligt att hitta den. Gaia gjorde ett fantastiskt fint upptag och spårarbete som avslutades med en dålig bild i mörkret.
   
2011-06-19 En midsommarhälsning och tack för att ni ville komma och visa era valpar på träffen vi anordnade! Att 9 av de 15 kom på besök var fantastiskt roligt. 2 från S kullen, Sultan och Sorro var också här så det blev 11 totalt. Var svårt att få alla på en bild när inte alla var här samtidigt men en skaplig bild blev det.
   
2011-06-06

Tiden går och valparna är nu 4 veckor. God aptit och har börjat undersöka omgivningen.
Har uppdaterat med några nya bilder under fliken Planerade Kullar.

Under helgen har vi även haft besök av 9 valpar från vår senaste kull på Bayersk Viltspårshund, det kom även 2 från vår S kull så det var tillsammans 11 Askmadare på besök. Återkommer lite senare med raporter från det och även en del framgångar de haft.

   
2011-05-28

Nu är taxvalparna 3 veckor och har börjat att få smaka på fast föda.
Det är tikvalpar kavar att sätta upp sej på, alla pigga och matglada.
Bilder och mer info under fliken
Planerade Kullar.

   
2011-05-08

7/5 fick vi taxvalpar i kenneln. Xa nedkom med 9 valpar. Fördelningen blev 8 tikar och en stackars hanvalp. Bild på fliken Planerade Kullar.

   
2011-04-17 Nu är det snart Taxvalpar på gång bara 4 veckor kvar. Gå in under fliken (Planerade Kullar) och läs vad som väntas.
   
2011-04-17 Årsmöte i Svenska Schweisshundklubben. I samband med årsmötet håller klubben en årlig utställning som många brukar anmäla till. I år var det extra många, 28 Bayerska Viltspårshundar, till det 8 Alpenländer och 8 Hannoveranare.
4 stycken från vår uppfödning var anmälda och det innebar att vi kunde få en uppfödargrupp. Sultan, Yster, Basse och Bine ansåg domaren var värda ett Hp för våran grupp.
Själva hade vi anmält Gaia i Championklass, hon fick Excelent blev trea i bästa tik. lilla Bine fick även hon Excelent i JunKl och fick tävla bland de stora tanterna men var nog lite liten ännu och fick nöja sej med att komma in i ringen för att strax bli utplockad. Basse fick Vg och yster fick Good.
Diongo var anmäld till veteranklass där var det tre hanar anmälda, bland annat även vår uppfödning Asakmadens Sultan. Alla tre var fina hundar som fick Excelent, i konkurrensen så blev Dingo 1,a och Sultan 2,a.

De för året nya reglerna innebär att alla hundar med Excelent tävlar om bäst i sitt kön. Dingo blev bästa hane vår gamle hund som är 11 år! Nu skulle han helt plötsligt in och tävla mot bästa tik och Biret! Helt plötsligt stod han där med som bäst i rasen BIR, i all uppståndelsen så slarvades rosetten bort men vad kvittade det
Den gamle Dingo Hazba är still Going Strong!!!

 

   
2011-04-17 En stor nyhet i kenneln! vi har tilldelats Svenska Taxklubbens uppfödarpris i Guld högre valör för vår uppfödning av Korthåriga Normalstora Taxar. Det är vi givetvis stolta över och vill samtidigt passa på att sända ett stort tack till våra valpköpare, som varit strävsamma och arbetat med de taxar som kommit från vår uppfödning.
   
2011-03-06 Idag var vi iväg och parade Askmadens Xa med Vesleökna´s B-Jeppe Gå in under fliken Planerade Kullar och läs mer.
Åsåfin blev det ingen parning för, hon hade ett falskt löp när de andra löpte så det får bli vid nästa tillfälle hon löper om det fungerar.
   
2011-02-19 Nu är det riktig vinter och inte mycket sker, i dag visade termometern -16°. Vi har just varit uppe och besökt Askmadens Basse och Sultan (Strax) med familj för att få uppleva riktig vinter. Det fick vi med snöskoter och isfiske, även om temperaturen och vädret var lite emot oss när det gällde fisket. Tack för en fin vecka med många upplevelser till er i Boda.
   
2011-01-09 My Dog Göteborg Internationell utställning. I dag ställdes Askmadeas Bosse ut för första gången på officiell utställning. Exelent blev kritiken men ung som han är fick han nöja sej med 1,a HP! Även Askmadens Bine blev mönstrad och där blev det åter 1,a HP!
   
2011-01-08 My Dog i Göteborg var i helgen Askmadens Boss fick ett förstapris i juniorklass. Askmadens Bine och Bell fick även de var sin etta men även med HP så de var lite extra malliga. Nu är tre av de 15 granskade på officiell utställning.
   
2011-01-07 Lite annat än jakt och hundar på Kennel Askmaden! Fin is på viken i Ljungskile i dag med riktigt fin fiskelycka Marie fick 53 fina sillar min syster slöt upp lite senare och lyckades att dra 30 stycken Själv (Tommy) fick jag 60 stycken så nu kan vi dryga ut det sega viltköttet med lite fet sill! Även som rökt!
   
 

 

  tommy.askmaden@telia.com      Uppdaterad  2020-12-22       © Tommy Jacobsen 2005