Nyheter från Askmaden

 

 

 

   
2010-12-23

En God Jul
Och
Ett Gott Nytt År
Önskar
Marie & Tommy från kennel Askmaden
 till alla våra valpköpare och vänner runt om i världen.

 
   
2010-12-23 Har fått några kort det senaste på hundar från vår kennel. Bland annat från Askmadens Åxa som visat stora anlag som grythund med ett flertal rävar på sitt samvete som tvingats ut från underjorden. Även Henrik Einarsson har sänt bilder för att illustrera hur bra de två Askmadare han har kan ha det när de inte är i skogen och får göra rätt för sej. Det är taxen Uffe och Bayraren Blixt.
   
2010-11-26  

Idag var det åter dags för start på drevprov för Öka. Nu var det Ordinarie prov och Championat som stod på spel. Efter att ha skottat bort ytterligare 25 cm snö från de tidigare 50 och med kvicksilvret ner mot - 10 så var vi inte särdeles högmodiga. Det visade sej att snön var mycket lokal och man hade flyttat provområdet lite norrut i klubben, där var det i princip barmark men "burr" kallt så nära - 10 man kan komma med 5 till 7 sekundmeter blåst. Det bet i kinderna och blev mycket besvärligt uppe på de Bohuslänska kalbergen.

Allt detta till trotts så kämpade Öka i 190 minuter och hade ett 60 minuters drev och ett på omkring halvtimman, vi for hem mycket stolta och med ett utlovat förstapris och det hägrande Championatet hemma.

Nu går Brassa och sprätter bland sina tre jaktchampion döttrar (efter tre olika fäder).

 

   
2010-11-05 Idag startade vi Askmadens Öka på drevprov, hon visade prov både på jaktlust, lydnad och samarbete med egen återgång. Domaren lovade ett förstapris så nu kan vi även kalla Öka för en drevtax.

En ny bild under sidan Jaktbilder utlagd.

 

   
2010-08-28

Askmadens Yana vann landskampen mot Norge för andra året i rad!! Ett stort grattis till Yana och inte minst Förare och ägare Bo Sunne!!!
Se fler bilder på Schweisshundklubbens hemsida.
 

Vi sänder även en gratulation till Askmadens Yrrol som även han skötte sig väl som reserv på landskampen.

 

   
2010-08-08
Nu är semestern slut och vardagen börjar. Vi har fått träffa flera av B valparna under semestern bland annat var vi på besök hemma hos Barnvakten Askmadens Sultan och Askmadens Basse (Bus). De bodde fantastiskt i Jämtland och bjöds massa tillfällen till jakt. De var bland annat i montern för Schweisshundklubbens på Fävikens Game Fair, många klappar blev det där. Sultan krönte sommaren med att bli utställd i Svenstavik Östersund SKK INT utställning som veteran. Tog rubbet i ringen och fick tävla i stora finalringen. Där blev han hör och häpna först placerad som reserv bland dagens alla veteraner (5,a) och sedan blev han 3,a i rasgrupp 6. Den gamle är still going strong. Ett stort Grattis!!!

Sedan berättar rykten att både Askmadens Yrrol och Yana skött sej med bravur på landskampen mot Norge och bidragit till Svensk seger äntligen. Återkommer när vi vet mer och förhoppningsvis med lite bilder.
 

   
2010-06-27
Hemma från en fantastisk helg i Danmark! Hade förmånen att få bo hos valpköpare från en tidigare Tax kull, de tog hand om oss på ett sätt som gör att det finns mening med att vara uppfödare! Tack för ett fantastiskt boende med god mat, gått vin och inte mins ett fantastiskt värdskap!

Fredag 25/6 kom vi precis till ringen för att se Bayraren Askmadens Yrrol konkurrera i Championklassen. I klassen fanns även den hane som är far till de senaste valparna vi fött upp (de 15) som heter Brylant. Han fick se sig slagen av Yrrol. Ja hur fantastisk kan sagan bli med Yrrol, han vann totalt i ringen och kan ytterligare en gång titulera sig Värdsvinnare och inte nog med det han blir placerad som nummer tre i den stora rasgruppen 6 där över 40 raser var representerade i slutfinalen. Ett stort grattis. Nu förstår även vi att det har fötts en VACKER hund i vår kennel!!!
Här i sommar skall Yrrol och hans syster Yana representera klubben mot Norge i spår. Det skall bli en nagelbitare. Återkommer i ämnet.

Givetvis passade vi på att besöka WUT utställningen och Världsutställning för taxar. Min hustru och jag tyckte nog vi kommit till en annan planet! Inte bara av den anledning att det var en massa Ryska taxar utan de var små och pinniga, närmast som stora dvärgar. Nog var de vackra att se på men undrar hur de skulle ta sej över en dalsländsk myr på drev eller för den del klippor i Bohuslän? Gryt möjligen om inte räven är allt för stor eller grinig.
Trotts det alltid bra att se hur andra har det och vilka idéal de har.
 

   
2010-06-23 Nu har alla B kullens valpar flyttat. Här är helt tyst och öde, undrar vad de gör? Själva drar vi till världsutställningen över midsommar och hejar på Yrrol och pappan till valparna förståss. Vi kommer att vara lite kluvna! Har fått lite info från några av våra små. En fick tidigt bekanta sej med vildsvin, redan före 9 veckor och visade ingen rädsla. En till har fått möta en ful gris och där var det en film som bevis. En har varit med på fiske. Så lite har det varit. Nu skall det förståss bli spännande och följa Yrrol (Bosse) i Herning Danmark på världsutställningen. Återkommer med rapport.
   
2010-06-10 Nu har snart alla flyttat. Boss flyttar till lördag 12/6 och till sist Basse till Lit i Jämtland den 19/6. Vad tomt det kommer att bli!
   
2010-05-29 Alla bilder från kullen återfinns under en länk på fliken våra Bayrare, under Gaia kallad Gaias Valpkullar. Nu har snart 14 stycken flyttat, för dagen bor endast fyra hemma. En hane är fortfarande kvar.
   
 2010-05-09  Nu är de 6 veckor. tiden går fort och de växer så det knakar. Fullt arbete som uppfödare som alla säkert förstår. Endast 2 kvar att tinga. >Gå in under Planerade Kullar och se hur de utvecklas.
   
2010-04-16 Första gången de 15 små fick äta själv. Det som tog 1,5 tim med napp och välling tog nu när de fick lite special gröt 15 minuter. Ja lite söl blev det men vad skall man begära. Gå in under Planerade Kullar och se mat bilderna. (tryck på uppdatera så de nya bilderna kommer fram eller knappen F5 på tangentbordet)
   

2010-03-25

Nu har Gaia fått sina valpar. Gå in under fliken Planerade kullar för att se lite bilder.
   
    2010-01-31  Bayrska viltspårshund valpar planeras i vår, gå in under fliken Planerade Kullar.
   
    2010-01-01  Ett nytt år är inlett med många oskrivna blad. Året börjar med en rejäl köldknäpp med temperaturer ned mot -15 grader och ca 30 cm snö, så all taxjakt är inställd tills det blir redigt tö väder.

På lördag 9/1 kommer Askmadens Yrrol (Bosse) att för andra gången vara inbjuden till prisutdelning i Göteborg på SKKs utställning. Där kommer de 5 främsta hundarna från 2009 års utställningar att uppmärksammas. Yrrol slutade som total femma av alla utställda hundar på samtliga SKK utställningar. ETT STORT GRATTIS FRÅN ALLA OSS både fyr och tvåbenta på Askmaden!! Se ett reportage om Yrrol från TV4 Värmland http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/varmland?videoId=1.1416874

Andra planer på kenneln är att para Gaia och förhoppningsvis få en kull Bayerska viltspårshundar fram i vår. Även att få en taxkull på Askmadens Åsåfin. Ingen av kullarna har vi helt bestämt  hane till. När så är fallet kommer vi att sätta en blänkare under Planerade kullar.
   
   
 

 

  tommy.askmaden@telia.com      Uppdaterad  2020-12-22       © Tommy Jacobsen 2005