Nyheter från Askmaden

 

   
   

 

 En riktig God Jul och ett Gott Nytt År.

Till gamla som nya valpköpare, och tusen tack för att ni har startat era hundar i året som gått. På drevprov, viltspår samt utställning, det har varit ett rent nöje att höra och läsa om er.

Vi vill samtidigt passa på att sända hälsningen till, familjen, vänner, Korthårsgruppen, Schweisshundklubben

 och Dalslands Taxklubb.

 

   
 2007-09-30  En hel del nyheter har hänt över sommaren. Flera i den senaste kullen av Bayerska Viltspårshundar har varit ute och tävlat under sommaren. Askmadens Yster har erövrat 2 Elit ettor varav den senaste med HP!! Askmadens Ymer har också varit i skogen, han har nu 2 förstapris i öppen klass! han fick också Cert i Vårgårda. Även Askmadens Yksi har tagit 2 öppen klass ettor! Nämnas skall givetvis också Askmadens Yrrol som har ett stort antal gruppvinster och minst 4 placeringar i stora finalringen på SKK utställningar i år. Ett STORT GRATTIS till samtliga!

Taxar från Askmaden. På DdTKs utställning i Laxsjön fick Askmadens Åsa en 1 i JunKL med HP, Åke en 1 i JunKl och Åsåfin fick Ck och blev tvåa i bästa tik klsssen.

Kenneln har blivit berikad med en ny Bayersk Viltspårshund Gaia S54268/2007, far är Dingo Hazba, mor är Askmadens Spira.

   
 2007-04-07 En spännande påskafton fick Marie och Dingo uppleva i år. De var inbjudna till galan Champion of Champion som SKK årligen håller på Grand Hotell i Stockholm Förväntningarna var nog inte så högt ställda för där fanns många söta sällskapshundar att konkurrera mot. Van gjorde en Afghan. Askmadens Yrrol (Bosse) var även han inbjuden med matte Janette Spångberg. Det är första gången på  de 25 år som det hänt att en Bayersk Viltspårshund varit inbjuden och att det blev 2 var otroligt.
   
 2007-01-08  Askmadens Zyprexa har startat på drevprov i Norge som 13 månader med en 1,a Rå 46 ep. Ett stort grattis till Steinar och Tale Rosland Waage.

 Zyprexa han även med en resa till Sverige under januari månad och på Östregötlands taxklubbs ordinarie prov under januari 07 erövrade hon ett förstapris Hare på 47 ep. Vad månne bli av denna tik?

   
 

 

 

  tommy.askmaden@telia.com      Uppdaterad  2020-12-22       © Tommy Jacobsen 2005