Nyheter från Askmaden

 

 

 

   
2009-12-24

En God Jul
Och
Ett Gott Nytt År
Önskar
Marie & Tommy från kennel Askmaden
 till alla våra valpköpare och vänner runt om i världen.

 

   
   
2009-12-14 Ett stort GRATTIS till Askmadens Ärke och Pauli som lyckades med bedriften att vinna Ösjöttaprovet (Ordinarie drevprov) 2009-11-26, det gav honom biljetten att delta i östra sidans klubbkamp där 3 klubbar deltar med tillsammans 6 hundar. Ärke blev där tvåa även det en stor bedrift. Nu har Ärke 5 starter med alla förstapris. Utmärkt jobbat och stort GRATTIS!
   
2009-11-29 En resa till Norge och Lilleström där det var utställning i Norsk Kennelklubb och Norsk vinnare 2009 hägrade. Vi hade anmält Bayraren Gaia och taxen Askmadens Åsåfin. Åsåfin fick en övermäktig konkurrents av en hel hög rena exteriörtaxar, hon blev oplacerad som sexa med CK. Gaia däremot erhöll Cert Cacib och blev slagen i rasen av vår egen uppfödda Askmadens Yrrol. Båda får titeln NV 09, Gaia med sitt CACIB är berättigad till INTUCH och givetvis även titeln NUCH. Det var glada och nöjda hundägare som åkte hem de 30 milen från Norge.
   
2009-09-08 Senaste helgen var Yster i Norge och startade på spårprov, närmare bestämt Follo_Östfolds Dachshundklubbs höstprov. 26 hundar av olika raser var anmälda till provet. 17 hundar fick en nolla!!! 2 st treor, 1 tvåa och 6 hundar gick till förstapris. Yster var en av de 6 och inte nog med det han blev tvåa tottalt.

ETT STORT GRATTIS YSTER och OLOF!!!

Aktuella titlar FISPCH-S VCH-SJCH-N VCH- NORD VCH.

 

   
2009-08-21 Idag tog Gaia sin första Elit etta på spår så nu får hon kallas Jaktchampion
   
2009-08-02 Den årliga landskampen i spår mot Norge avhölls i helgen. Som vi tidigare refererat var tre Askmadare med till uttagning och en gick vidare till landskampen. Det var tiken Askmadens Yana ägd och förd av Bo Sunne. Att delta i landskamp brukar med föra en del nerver det kan vi intyga efter att själva deltagit. Med en vältränad Yana och mästerligt förd av Bo Sunne så slutade det med vinst även om de krånglat till det med Elitspår som är bort åt en km och ca 24 tim gammalt med nästan obefintligt med blod.

ETT STORT GRATTIS TILL BO OCH YANA

Från oss på Askmaden!!

Läs gärna artikeln i västerdalarnas tidning!

 

   
2009-07-31  Idag fick vi besked på omröntgningen från SKK och att Gaia har godkända höfter klassade till B utan anmärkning.
   
2009-07-25 Ransäter och den årliga utställningen, detta år som internationell. En tax från kenneln var anmäld och det var Askmadens Åsåfin, hon fick nöja sej med ett CK i Championklassen. Tre Bayrare från kenneln var närvarande, 8 anmälda totalt. Det var Askmadens Yrrol, Askmadens Yster och vår egen Gaia. Lyckligast blev vi när Askmadens Yster fick sitt första Cert Ett stort grattis! Men att möta Yrrol i bästta hane blev övermäcktigt så där blev det stryk. Vår Gaia blev bästa tik med CACIB men inte var det enklare för henne att mäta sej med Yrrol ( Bosse) som han allmänt kallas. Det slutade förståss inte så illa med Askmadens Yrrol (Bosse)    han slutade som fyra (4) i bisfinalen. Det var en fantastisk helg, ETT STORT Grattis Till Janette och hennes Bosse!

Men framförallt GRATTIS TILL OLOF och YSTER!!

 

   
2009-07-11 Utställning dag två i Tvååker som internationell utställning. Idag var det en ny dag med andra resultat. Idag fick Öka 1,a med HP i UKL. Åsåfin åter CK. Gaia blev det CACIB och bäst i rasen men inget i gruppen.
   
2009-07-10 Utställning i Tvååker. Anmäld var Gaia, Askmadens Åsåfi och Askmadens Öka från vår kennel. Öka fick för dagen nöja sej med en slät tvåa i UKL. Åsåfin lyckades med att få ett CK och placerad trea i tik klassen. Gaia däremot blev till sist trea i gruppfinalen rasgrupp 6.
   
2006-06-06 Den här helgen var det uttagning för landskamp i Schweisshundklubben. Uttagningen hölls på markerna omkring Jägareförbundets kursgård Kullen i Dalarna strax utanför Ludvika. 9 Ekipage hade kallats för mönstring från tidigare utmärkta resultat. Bland dessa 9 ekipage var de inte mindre än 3 som förde hundar från Askmaden, alla från vår Y kull. På bilden är det från vänster Yrrol, Yana och Yster. Efter att domarna värderat var vinkel och liten avvikelse i spåren så skulle 3 ordinarie och en reserv hund kvarstå. Det visade sej att en av de tre ordinarie var från Askmaden, Askmadens Yana med förare Bo Sunne Grattis! Nu hoppas vi på dej och de andra 2 får spotta i tassarna och ta nya tag till nästa år.
   
2009-06-06 Då var det åter dags för utställning. Restad gård i NÄKK. Askmadens Åsåfin fick en tredjeplats i gruppfinalen i rasgrupp 4, Gaia lyckades något bättre i en hårdare konkurrens. Hon blev 2,a i rasgrupp 6.
   
2009-05-09 Första utställningen för året, Skaraborgs Kennelklubb höll utställning i Larv. Vi hade anmält våran Bayerska viltspårshund Gaia och Taxen Askmadens Åsåfin. Det var deras första utställning när de fyllt 2 år så nu stod ett championat på spel. Gaia tog sitt certifikat enkelt men blev slagen av Askmadens Yrrol och fick nöja sej med Bim, Yrrol blev tvåa i gruppfinalen. Så var det då yrvädret Åsåfin som hade 5 cert i bagaget men alla före 2 år. Det blev CERT BIR och slutligen en tredjeplacering i gruppfinalen. Nu har Åaåfin titlarna. Gaia har titlarna.

En mycket nöjd husse och matte den dagen!

   
2009-03-27 Nu har  hela Xas valpkull flyttat. Se under Planerade Kullar
   
2009-03-21 Askmadens Yrrol (Bosse) har åter varit och visat framtassarna blev tvåa på Svensk Vinnarutställning i Malmö I BIS FINALEN. Det är näst in till otroligt ETT JÄTTE GRATTIS Janette. Se de två vackra på http://www.sydskanskakennelklubben.m.se/
   
2009-01-28  Askmadens Xa har nu fått sina valpar. Det blev 4 hanar och 2 tikar alla svarta med röda tecken.
   
2009-01-28 Ett stort grattis till Askmadens Ärke som nu har meriter till SJ(D)CH. Även Askmadens Åsåfin får kalla sej SJ(D)CH, har också blivit färdig i januari.
   
2009-01-02 Valpar på gång i kenneln. SJ(D)CH Askmadens Xa är parad med SJ(D)CH Frostvallens Frodo. Valparna beräknas födas 2009-01-27. Utförligare kommer under sidan Planerade Kullar
2009-01-02 Askmadens Åsåfin har även hon varit i skogen på drevprov, det har resulterat 2 förstapris även för henne under december 08.
2009-01-02  Får sända ett stort grattis och en nyårshälsning till Askmadens Ärke med familj. Har framkommit att Ärke lyckades med bedriften att erövra 2 förstapris på drevprov under december 2008, inte dåligt endast 19 månader gammal!
2009-01-02  Då vart det åter ett nytt år. Har haft datastrul under en tid, det är anledningen till att sidan varit utan uppdateringar under en tid.
   
   
 

 

  tommy.askmaden@telia.com      Uppdaterad  2020-12-22       © Tommy Jacobsen 2005